HTML

Jelentések Abszurdisztánból

Szubjektív jelentések egy olyan országból ahol 3,3 millió ember tart el 10milliót , 10 milliónak van betegbiztosítása de csak kb. 3,3 millió járulékfizető van, ahol a tőzsdén 4 valamire való forgalommal rendelkező cég van

Friss topikok

  • maholnap: @meditatív: Ebben tökéletesen egyetértünk. Nem mertem itt bonyolult összefüggésekre rávilágítani :... (2010.06.07. 22:55) CHF-et Magyarországnak!

Linkblog

2013_08_26_Mindent és mindenkit maguk alá gyűrtek

2013.08.26. 09:38 meditatív

Megvalósult a Nagy Vezér álma.

Mindent és mindenkit maguk alá gyűrtek.(MNB, ÁSZ PSZÁF, Médiahatóság, Alkotmánybíróság, Klebersberg Intézményfenntartó, GYEMSZI stb.) , Úgy megy át a rendszeren a Kedves Vezető akarata mit kés a vajon.

Sétálok a városban és minden második bolt kiadó vagy becsukott.

Minél jobban fokozzák a nyomást annál többen mennek el innen. A határokat még nem zárták le, de még azt is megérhetjük. Minél erőszakosabb, rámenősebb egy rendszer annál többen próbálnak kiszabadulni a szorításából, már akik szabadnak akarják magukat tudni és nem akarnak semmilyen politika, ideológia nevében másokat meggyőzni, elnyomni a sárba tiporni, hogy rajtuk állva fennen hangoztathassák igazukat.Vannak akiknek szent a másik szabad akarata és nem akar másokat legyűrni, meggyőzni csak szemléli a világot. Sajnos túl kevesen vagyunk ilyenek..vagy nem hallatjuk a hangunkat mert nem látjuk értelmét inkább türelmesen várunk, kérdés hogy mire?

Azt kívánom a Nagy embernek és társaságának, hogy győzzenek jövőre. Megérdemlik. Lefojtják a teremtő erőket az erőszakossággal és kizárólagosságra való törekvésükkel. Nem tudnak mit kezdeni a gazdasági növekedéssel, amely olyan mint az elalvás , minél jobban akarjuk annál jobban nem fog sikerülni. A Diktátorok képtelenek lazulni és mindig mindenkit ellenőrizni akarnak. Ha jövőre nyernek a feje tetejére  fogják néhány éven belül állítani a gazdaságot. Értem én, hogy fontos az eladósodottság, csakhogy azt ki is lehet nőni, jelenleg pedig egy helyben toporgunk. Hogy is mondta, írta valaki:

"Fortélyos félelem igazgat"

A történelem, folyamán az egy ember erőszakos akaratára épülő rendszerek mind megbuktak. Ez is megfog csak idő kérdése. Megérdemlik a sorstól, hogy kapjanak még négy évet, hadd mutassák meg mit kezdenek a szociális válsággal ami kialakult és még mélyülni fog mivel hiányzik az együttérzés a szegényekkel, rokkantakkal, betegekkel, elesettekkel, kisebbségekkel  , ..a hatás ellenhatás alapján mindenki visszakapja azt amit másokkal tett.

A környezetemben azt tapasztalom, hogy aki nem külföldön dolgozik vagy  Kedves Vezér és bandájának talpnyalója az bizony egyre nehezebben boldogul...Igyekeznek mindenkit egzisztenciális függésben tartani. Nem tudom mit gondolnak azok akik kritika nélkül kiszolgálják az Orbánizmust.  A pillanatnyi, rövidtávú anyagi haszonra törekvés elhomályosítja a józan ítélőképességet? Nem támad fel bennük a lelkiismeret belső hangja? Aki ellenáll az elbukik?

Elvitték a MANYUP-ok 3.000 milliárd forintját. Már önmagukon kívül nincs hova nyúlniuk.

Persze bankbetétekben van még kb. 15.000 milliárd forint. 50 évben egyszer azt is lehet államosítani. Reméljük erre nem kerül sor, mert akkor tényleg csak a párnaciha és a külföldön tartott likvid vagyonok maradnak meg.

Sajnos az elmúlt három év után bármit kinézek belőlük. Bármi megtörténhet, ha a dolgok nem az Elsőszámú Vezető akarata szerint alakulnak. Én még olyat nem láttam, hogy mindig minden egy ember akaratának megfelelően alakult volna...

Már nincsenek fékek és ellensúlyok amelyek korlátoznák nálunk az abszolút hatalmat..

" A hatalom korrumpál,  az abszolút hatalom abszolút korrumpál"

Szólj hozzá!

Miért beteg a pénzügyi rendszer?

2011.11.13. 14:54 meditatív

Továbbra is az a véleményem, hogy alapjaiban beteg és fenntarthatatlan rendszerben élünk.
Amíg meg nem szüntetik a fedezetlen pénzkibocsátás gyakorlatát ( nemzeti bankok, kereskedelmi bankok) addig itt nem lesz "rend".
 
A magántulajdonban lévő "független" nemzeti bankok és kereskedelmi bankok érdeke az, hogy minél nagyobb mennyiségű legyen az általuk a "semmiből" teremtett és kamatra a demokratikusan megválasztott kormányoknak ill. , magánszemélyeknekegyéb hitelfelvevőknek  kölcsönadott pénz mennyisége.
 
Az új pénz 80 %-át már nem is a jegybankok hanem a kereskedelmi bankok "teremtik"  (10 Ft-ot beteszel betétnek arra 100 Ft-ot helyezhetnek ki) fújják a pénzlufit amíg az egész össze nem omlik...
 
Most jutottuk el arra a szintre ahol már megjelenhet a tudatosság megváltozása nem csak egyéni hanem társadalmi szinten is, kezdenek rájönni az egyének, hogy a bankok tulajdonosai  a fenti módon rájuk telepedtek és ha nem változtatják meg a rendszert akkor még nagyobb mértékű elszegényedés jöhet az élelmiszerárak vágtázni fognak és harcolni fognak a napi betevőért, miközben a Földön kb. 30 milliárd embenek lehetne megtermelni a mindennapi táplálékát ha nem egy szűk réteg szívná ki a pénzt a rendszerből a politikusok pedig bábuk akik a multinacionális, globális vállalatok, bankok, pénzügyi intézmények érdekeit képviselik.
 
A maja naptár 2012.12.21.-én véget ér, nem világvégére hanem a tudatosságnak nagyfokú megváltozására számítok ami reményeim szerint alapjaiban felforgatja azt a rendszert, ami a szegényeket még szegényebbé a gazdagokat pedig még gazdagabbá teszi,  számomra teljesen erkölcstelen és ezért elfogadhatatlan módon. Az amerikai kormánynak vissza kellene vennie a pénzkibocsátás jogát és meg kellene szüntetnie a FED-et., az európaiaknak pedig az ECB-t valamint a többi kormánynak a többi központi bankot egyedül a svájci van kb. 65 %-ban a svájci állam és a kantonok tulajdonában...meg is lehet nézni a svájciak 35 %-os eladósodottsági szintjét ami folyamatosan csökken...

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

CHF-et Magyarországnak!

2010.06.05. 22:27 meditatív

Nem értem miért erőltetjük az eurót. A devizahitelek túlnyomó része CHF-ben van.

Vezessük be a CHF-et!

Hiába lesz/lenne eurónk a devizahitelesek "futni" fogják a CHF/EUR árfolyamkockázatot plusz a kamatkockázatot is, márpedig az utóbbi időben jelentősen , szinte napról-napra erősödik a CHF az euróval szemben. Számítások szerint ha mától csak forintban szabadna a bankoknak hitelezniük akkor is 10-15 évig tartana amíg "leépülne" a teljes CHF állomány. 

Szerény véleményem szerint a CHF bevezetését kellene megcéloznunk nem pedig a széteső eurózónába tántorognunk. Tényleg olyan az eurózóna számomra mint a józanok, spiccesek és részegek gyülekezete. Saját tapasztalatom alapján a spiccesek és részegek között mindig a józanok szenvednek a legjobban,  nekik valahogy kötelességük támogatni a garatra kicsit, nagyon felöntött társaikat.  Végül ők vállalják a legnagyobb terhet, "megfizetnek" józanságukért, ahogy most a németek, franciák, még a szlovákok is hitelt vettek fel a részeg görögök támogatására, fiskális alkoholizmus...

Nem hiszem, hogy a sok különböző gazdasági érdek összehangolható az eurózónán belül, vannak akiknek az erős, másoknak a gyenge euró lenne az érdekük de nincs eszköz a kezükben amivel erősíthetnék vagy gyengíthetnék a "saját" eurójukat. Ezért úgy látom, hogy az eurózónából vagy ki fognak válni a gyengébb gazdasági teljesítményesek vagy szétesik.

Svájc esetében ez másképp van. Gondoljunk bele, ha elméletileg Svájc beleegyezne a magyar CHF-be (amire kicsi esélyt látok, de azért játszunk el a gondolattal) akkor eltünne a devizahitelesek számára a keresztárfolyamokból következő árfolyam illetve az eltérő kamatszintekből eredő kamatkockázat. A magyarok is CHF-ben kapnák a jövedelmüket és CHF-ben törleszthetnének, hiszen a bankok kénytelenek lennének a CHF-ben megkötött de HUF-ban folyósított szerződéseiket CHF kötésű és CHF törlesztésűekre átírni. AZ EU nem ujjongana hiszen nem az eurózónába ki tudja lesz -e még akkor? törekednénk hanem a helvét érdekszférába.

Mit veszíthetnénk vele? Az EU-ból nem zárhatnának ki azért mert más valutát választanánk az EUR helyett, most is más van...tehát vámot nem kellene fizetnünk és csak egy országhoz kellene alkalmazkodnunk, aminek bivalyerős a gazdasága még a válság ellenére is. A Svájci kamatszint jóval alacsonyabb még az 1 %-os eurózónás ECB alapkamatnál is.

A magyarországi CHF hitelesek érdekében megérné kísérletet tenni a fentiek szerint mind az ECB-/EU-nál mind a svájci kormányzatnál, kiváncsi lennék a svájciak mit reagálnának és esetlegesen milyen feltételeket támasztanának velünk szemben...

4 komment

Címkék: blog vélemény politika közélet gazdaság gondolatok abszurdisztán

2010_06_04_Jelentés Abszurdisztánból

2010.06.05. 10:58 meditatív

Most jönnek a csontvázak, kiváncsi leszek kicsik avagy nagyok lesznek-é?

Teljesen más világ jön Magyarországon, mondják ők, de én nem hiszek nekik, nem hittem az előzőeknek de nem hiszek a mostaniaknak sem, pedig rájuk szavaztam, hadd legyen meg a kétharmad, oszt' meglátjuk mit kezdenek vele. Érzésem szerint nincs programjuk, az elmúlt húsz évben a politikusok -tisztelet a kivételnek- a saját érdekeiknek és a multinacionális vállalatok érdekeinek megfelelő törvényeket és szabályozási környezetet hoztak létre.

A közszolgáltatókat eladták, ahelyett hogy megtartottak volna max. 51 %-ot belőlük.

Suchmannt ünnepelték 1995 végén amikor 5 milliárd USA dollár befolyt a kssszába.Mi lett belőle?  Az áram ára ötszörösére a gázé nényszeresére nőtt azóta.

Teljesen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, családom szempontjából nem mert régi nyuszó-muszós forintkölcsönünk van 5 éves kamatperiódussal, tehát nekem az lenne jó ha elinflálnák a forintot mert a forintadósságunk összezsugorodna a bevételeinkhez képest.

Folyamatosan a forint ellen spekulálok. A magam szerény módján, hiszen ezért mentem ki Ausztriába dolgozni tavaly novemberben, mert a nagy forintgyengülésre már tavaly év végén számítottam. Hogy is mondta André Kosztolany, a dolgok bejöhetnek de előszőr sohasem úgy alakulnak, ahogy vártad volna vagy számítottál volna rá. Személyes nyereségünk az ország tragédiája. A devizahitelek banki szerződéseiben korábban nem raktak referenciakamatot , így a bank gyakorlatilag annyit kér kamatként amennyit nem szégyell, ők bizony nem szégyenlősek. A bankok részvényesei eleget vesztettek ahhoz az elmúlt években, hogy ne gyakoroljanak Magyaroszágon önuralmat, miért is tennék? A régi törvények és szabályok keretei között szinte bármit megtehettek a nem jogász, közgazda ügyfelekkel. Legyünk őszinték, nem várható el az ügyfelektől , hogy jogi, közgazdasági felsőfokú ismeretekkel rendelkezzenek. Az ország felelős vezetőinek kellett volna az elmúlt húsz évben olyan törvényeket és döntéseket hozniuk amelyek Magyaroszág közép és hosszótávú érdekeit nem pedig különböző hazai és külföldi érdekcsoportokat szolgálálnak

A külföldi hitelezők markában van az ország. A devizahitelesek pedig a bankok szempontjából zseniálisan megkötött hitelszerződések szorításában vergődnek.

Magyarországot hosszú évekre letaszították a lehetséges felemelkedés útjáról. Lógunk a szakadék felett és a kötél egyre vékonyodik. Hétfőn jön az IMF, lesz ám ejnye-bejnye. Hogy képzelitek Ti, hogy elengeditek a hiányt? Barroso bácsi már felpofozta a kisovodást, most az IMF már szíjjal jön...

Nekik egyetlen érdekük van, hogy a kihelyezett pénzt kamatokkal együtt visszakapják. Működik a pénzszivattyú, majd most fog igazán felpörögni, hívjuk csak le még a 6 milliárd EUR-t is hadd nyögjön az a szerencsétlen 2,5 millió ténylegesen értéket teremtő magyar munkavállaló( a 800.000 közalkalmazott bérét és közterheit is nekik kell kitermelni).

Egyetlen embernek volt felelős programja, az a párt 2,7 %-ot kapott a választásokon, nem szavaztam rájuk pedig számomra az egyetlen racionális és logikus választás lett volna. Kb. két kőkemény év után eljött volna a fenntartható fejlődés nálunk is. Elvittek az érzelmeim és a narancsosokra szavaztam, meg is kaptuk a narancsos forradalmat, reméljük vér nem fog folyni, bár 200 Ft feletti  CHF mellett becslések szerint bedől a CHF hitelek egynegyede. Már csak a csodában bízhatunk, nade amögött meg munka van- Demján szerint...azért ő  is bízik a csurranás-cseppenésben különben nem vett volna éppen most bankot...minden szentnek maga felé hajlik a keze.

A rendszerváltozáskor elolvastam André Kosztolany szinte összes könyvét. Micsoda tapasztalat és bölcsesség van bennük. Sajnos már nem írhat újabbakat. Ami nekem átjött belőle, mindig nézzük az érdeket, kinek mi az érdeke? Mit miért tesz?

 

Nem a szavak hanem a tettek , mulasztások számítanak...

Kiváncsian várom a mai bejelentéseket és a hétfői IMF szíjazást...

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása