HTML

Jelentések Abszurdisztánból

Szubjektív jelentések egy olyan országból ahol 3,3 millió ember tart el 10milliót , 10 milliónak van betegbiztosítása de csak kb. 3,3 millió járulékfizető van, ahol a tőzsdén 4 valamire való forgalommal rendelkező cég van

Friss topikok

  • maholnap: @meditatív: Ebben tökéletesen egyetértünk. Nem mertem itt bonyolult összefüggésekre rávilágítani :... (2010.06.07. 22:55) CHF-et Magyarországnak!

Linkblog

2010_06_04_Jelentés Abszurdisztánból

2010.06.05. 10:58 meditatív

Most jönnek a csontvázak, kiváncsi leszek kicsik avagy nagyok lesznek-é?

Teljesen más világ jön Magyarországon, mondják ők, de én nem hiszek nekik, nem hittem az előzőeknek de nem hiszek a mostaniaknak sem, pedig rájuk szavaztam, hadd legyen meg a kétharmad, oszt' meglátjuk mit kezdenek vele. Érzésem szerint nincs programjuk, az elmúlt húsz évben a politikusok -tisztelet a kivételnek- a saját érdekeiknek és a multinacionális vállalatok érdekeinek megfelelő törvényeket és szabályozási környezetet hoztak létre.

A közszolgáltatókat eladták, ahelyett hogy megtartottak volna max. 51 %-ot belőlük.

Suchmannt ünnepelték 1995 végén amikor 5 milliárd USA dollár befolyt a kssszába.Mi lett belőle?  Az áram ára ötszörösére a gázé nényszeresére nőtt azóta.

Teljesen kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, családom szempontjából nem mert régi nyuszó-muszós forintkölcsönünk van 5 éves kamatperiódussal, tehát nekem az lenne jó ha elinflálnák a forintot mert a forintadósságunk összezsugorodna a bevételeinkhez képest.

Folyamatosan a forint ellen spekulálok. A magam szerény módján, hiszen ezért mentem ki Ausztriába dolgozni tavaly novemberben, mert a nagy forintgyengülésre már tavaly év végén számítottam. Hogy is mondta André Kosztolany, a dolgok bejöhetnek de előszőr sohasem úgy alakulnak, ahogy vártad volna vagy számítottál volna rá. Személyes nyereségünk az ország tragédiája. A devizahitelek banki szerződéseiben korábban nem raktak referenciakamatot , így a bank gyakorlatilag annyit kér kamatként amennyit nem szégyell, ők bizony nem szégyenlősek. A bankok részvényesei eleget vesztettek ahhoz az elmúlt években, hogy ne gyakoroljanak Magyaroszágon önuralmat, miért is tennék? A régi törvények és szabályok keretei között szinte bármit megtehettek a nem jogász, közgazda ügyfelekkel. Legyünk őszinték, nem várható el az ügyfelektől , hogy jogi, közgazdasági felsőfokú ismeretekkel rendelkezzenek. Az ország felelős vezetőinek kellett volna az elmúlt húsz évben olyan törvényeket és döntéseket hozniuk amelyek Magyaroszág közép és hosszótávú érdekeit nem pedig különböző hazai és külföldi érdekcsoportokat szolgálálnak

A külföldi hitelezők markában van az ország. A devizahitelesek pedig a bankok szempontjából zseniálisan megkötött hitelszerződések szorításában vergődnek.

Magyarországot hosszú évekre letaszították a lehetséges felemelkedés útjáról. Lógunk a szakadék felett és a kötél egyre vékonyodik. Hétfőn jön az IMF, lesz ám ejnye-bejnye. Hogy képzelitek Ti, hogy elengeditek a hiányt? Barroso bácsi már felpofozta a kisovodást, most az IMF már szíjjal jön...

Nekik egyetlen érdekük van, hogy a kihelyezett pénzt kamatokkal együtt visszakapják. Működik a pénzszivattyú, majd most fog igazán felpörögni, hívjuk csak le még a 6 milliárd EUR-t is hadd nyögjön az a szerencsétlen 2,5 millió ténylegesen értéket teremtő magyar munkavállaló( a 800.000 közalkalmazott bérét és közterheit is nekik kell kitermelni).

Egyetlen embernek volt felelős programja, az a párt 2,7 %-ot kapott a választásokon, nem szavaztam rájuk pedig számomra az egyetlen racionális és logikus választás lett volna. Kb. két kőkemény év után eljött volna a fenntartható fejlődés nálunk is. Elvittek az érzelmeim és a narancsosokra szavaztam, meg is kaptuk a narancsos forradalmat, reméljük vér nem fog folyni, bár 200 Ft feletti  CHF mellett becslések szerint bedől a CHF hitelek egynegyede. Már csak a csodában bízhatunk, nade amögött meg munka van- Demján szerint...azért ő  is bízik a csurranás-cseppenésben különben nem vett volna éppen most bankot...minden szentnek maga felé hajlik a keze.

A rendszerváltozáskor elolvastam André Kosztolany szinte összes könyvét. Micsoda tapasztalat és bölcsesség van bennük. Sajnos már nem írhat újabbakat. Ami nekem átjött belőle, mindig nézzük az érdeket, kinek mi az érdeke? Mit miért tesz?

 

Nem a szavak hanem a tettek , mulasztások számítanak...

Kiváncsian várom a mai bejelentéseket és a hétfői IMF szíjazást...

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr722058186

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Forgatókönyvek 2010.06.05. 11:19:22

Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása