HTML

Jelentések Abszurdisztánból

Szubjektív jelentések egy olyan országból ahol 3,3 millió ember tart el 10milliót , 10 milliónak van betegbiztosítása de csak kb. 3,3 millió járulékfizető van, ahol a tőzsdén 4 valamire való forgalommal rendelkező cég van

Friss topikok

  • maholnap: @meditatív: Ebben tökéletesen egyetértünk. Nem mertem itt bonyolult összefüggésekre rávilágítani :... (2010.06.07. 22:55) CHF-et Magyarországnak!

Linkblog

Miért beteg a pénzügyi rendszer?

2011.11.13. 14:54 meditatív

Továbbra is az a véleményem, hogy alapjaiban beteg és fenntarthatatlan rendszerben élünk.
Amíg meg nem szüntetik a fedezetlen pénzkibocsátás gyakorlatát ( nemzeti bankok, kereskedelmi bankok) addig itt nem lesz "rend".
 
A magántulajdonban lévő "független" nemzeti bankok és kereskedelmi bankok érdeke az, hogy minél nagyobb mennyiségű legyen az általuk a "semmiből" teremtett és kamatra a demokratikusan megválasztott kormányoknak ill. , magánszemélyeknekegyéb hitelfelvevőknek  kölcsönadott pénz mennyisége.
 
Az új pénz 80 %-át már nem is a jegybankok hanem a kereskedelmi bankok "teremtik"  (10 Ft-ot beteszel betétnek arra 100 Ft-ot helyezhetnek ki) fújják a pénzlufit amíg az egész össze nem omlik...
 
Most jutottuk el arra a szintre ahol már megjelenhet a tudatosság megváltozása nem csak egyéni hanem társadalmi szinten is, kezdenek rájönni az egyének, hogy a bankok tulajdonosai  a fenti módon rájuk telepedtek és ha nem változtatják meg a rendszert akkor még nagyobb mértékű elszegényedés jöhet az élelmiszerárak vágtázni fognak és harcolni fognak a napi betevőért, miközben a Földön kb. 30 milliárd embenek lehetne megtermelni a mindennapi táplálékát ha nem egy szűk réteg szívná ki a pénzt a rendszerből a politikusok pedig bábuk akik a multinacionális, globális vállalatok, bankok, pénzügyi intézmények érdekeit képviselik.
 
A maja naptár 2012.12.21.-én véget ér, nem világvégére hanem a tudatosságnak nagyfokú megváltozására számítok ami reményeim szerint alapjaiban felforgatja azt a rendszert, ami a szegényeket még szegényebbé a gazdagokat pedig még gazdagabbá teszi,  számomra teljesen erkölcstelen és ezért elfogadhatatlan módon. Az amerikai kormánynak vissza kellene vennie a pénzkibocsátás jogát és meg kellene szüntetnie a FED-et., az európaiaknak pedig az ECB-t valamint a többi kormánynak a többi központi bankot egyedül a svájci van kb. 65 %-ban a svájci állam és a kantonok tulajdonában...meg is lehet nézni a svájciak 35 %-os eladósodottsági szintjét ami folyamatosan csökken...

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://kilatas.blog.hu/api/trackback/id/tr473374453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása